Βιογραφικό


Η Κωνσταντίνα Μπολιεράκη σπούδασε ζωγραφική και ψηφιδωτό στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών, παράλληλα με υποτροφία του ΙΚΥ παρακολούθησε χαρακτική στο Royal College of Art στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Σχεδιασμός –Χώρος – Πολιτισμός» στη σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. Συμμετείχε ως βοηθός διδασκαλίας στη σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. στην περιοχή της ζωγραφικής. Επίσης ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Εκπροσώπησε το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδος τρεις φορές σε διεθνής διοργανώσεις. Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές και συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Από το 1995 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ από το 2005 στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα. Το 2011 και 2013 έλαβε Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας από το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου μάθησης, αντιστοίχως για τα έργα Εικαστικό –Περιβαλλοντικό Παιχνίδι για το Αειφόρο Σχολείο και Θέσπις. Από το 2007-2016 συμμετείχε στην διοργάνωση συνεδρίων, ενώ έχει παρουσιάσει εισηγήσεις και δημοσιεύσει άρθρα σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια σχετικά εικαστική παιδεία. Συμμετείχε σε έργο του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου, εικονογραφώντας Εκπαιδευτικό Λογισμικό για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Επίσης συνεργάστηκε με το Ι.Ε.Π στο Υποέργο 6 της Πράξης με τίτλο: ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)- Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» για το γνωστικό αντικείμενο Εικαστικό Εργαστήρι της κατεύθυνσης Εικαστικές Τέχνες.